Meerdaagse Activiteiten Commissie

Vanessa Pieters

Stacy Bakker

Kristianne van der Put

In de verte, aan het andere eind van een lang breed zandpad, reed een ruiter met zadeltassen. Ik zette mijn pony aan, die ruiter achterna en knoopte een praatje aan. Ze kwam net terug van de Sterrit. Dat was een rit waarbij mensen van allerlei kanten te paard naar 1 locatie kwamen om het lustrum van een vereniging te vieren. Ik was 13 jaar en werd lid van de NVVR in 1996. Ik gaf aan dat ik wel wat wilde organiseren voor de jonge leden onder van de NVVR. Ik kreeg als antwoord dat ik het jongste lid was. Nu, bijna 20 jaar later, woon ik met mijn man en twee pony’s in het Overijsselse Vechtdal bij Dalfsen. Saïdja een lieve Arabier en mijn steun en toeverlaat is nu 15 jaar bij mij. We rijden een paar keer per week heerlijk door het bos en vergeten ook niet om wat te gymnastiseren. Jaarlijks rijd ik met Saïdja en Lotte Greeve een trektocht. Roos (Shetlander x Singlefooter) kwam 8 jaar geleden bij ons als 6 maanden oud veulen. Spelenderwijs leerde ze een zeil met blad trekken, een band, slee, tweewieler, cultivator, maratonwagen en de weidesleep. Sinds dit jaar loopt ze ook met veel enthousiasme onder het zadel. Ze is een vrolijk indianenpaard altijd in voor een grapje.
Naast paarden heb ik passie en liefde voor natuur en landschap. Hier heb ik mijn werk van kunnen maken. Als zelfstandige werk ik aan projecten voor aanleg, herstel en onderhoud van singels, poelen, bomenrijen, knotwilgen, hagen en erfbeplanting. Sámen met de eigenaren.

Ik vind het fijn dat ik nu, samen met anderen, wél echt wat voor leden van de NVVR kan organiseren. Ik kijk terug op een geslaagd kampeerweekend in Limburg en kijk uit naar vele weekenden met heel veel paardenpraat en mooie tochten die nog komen.

Hartelijke groet en tot ziens,

Kristianne van der Put

NVVR meerdaagse 2017

De op 15 februari 2017 online geplaatste weekeinden zijn zeer goed ontvangen bij onze leden. Wat gaaf dat er zoveel animo is. Keerzijde is, dat leden die alsnog mee willen met Hemelvaartweekend, Ouder/kind weekeinde of het  instructieweekeinde met Margreet Bouwmeester nu alleen nog op de reservelijst kunnen staan.

Wil je graag op de reservelijst voor een weekeinde van de NVVR, mail dan naar meerdaagse@nvvr.info  zij beheren de wachtlijst. Mochten er annuleringen komen, dan kan ze je benaderen om alsnog deel te nemen.

Op 15 april kan worden ingeschreven voor het primitieve kampeerweekend van 2-6 augustus 2017 in de Ardennen

Op 15 juni kan worden ingeschreven voor het kampeerweekend Texel van 5 - 8 oktober 2017.

LET OP: boeken kan alleen via de webshop, hiervoor moet je kunnen inloggen op het ledengedeelte. Weet je je gebruikersnaam niet meer of twijfel je of we je juiste e-mailadres hebben? stuur dan tijdig een bericht naar ledenadministratie@nvvr.info, dan checken we dat en krijg je zo nodig een instructie en gebruikersnaam.

Meerdaagse programma 2017 – Zien we jou ook?

2-6 augustus: Primitief kampeer 5-daagse in de Ardennen. Kosten: tent en paard in de wei is 65,-, tent en box is 105,-, zonder paard 45,-Gastheer: Peter de Kort, kok: ieder voor zich en ieder voor elkaar. (Er bestaat de mogelijkheid om op de locatie het pension te boeken) 

1-4 september: spontaan ingelast NVVR weekend
Een initiatief van twee NVVR moeders en hun meiden! Locatie: www.caitwickerzand.nl
Het Caitwickerzand ligt midden op de Veluwe in de buurt van Garderen. Vanaf het terrein kom je gelijk op een ruiterpad met van daaruit eindeloze route opties. Er wordt gezamenlijk gekookt, iedereen neemt wat boodschappen (eten en drinken) mee om de kosten zo laag mogelijk te houden. De prijs is dus excl. eten en drinken/snacs.
Prijs per persoon zonder paard: € 60,-
prijs per kind zonder paard: € 50,-
Prijs per persoon met paard in de wei: € 75,-
Prijs per kind met paard in de wei: € 65,-
De basisprijzen zijn voor het hele weekend van vrijdag t/m maandag, ook als je later aankomt of eerder vertrekt.Heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar nvvr@nvvr.info of bel naar Angelique Drost, tel. 06-29144059

5-8 oktober: Strandweekend: Naar Texel, kamperen!
Voor het strandweekend in oktober zijn 3 aanmeldingen waarvan 2 met paard. Rineke in t Veld kan door omstandigheden geen gastvrouw zijn. Maar Marga Hingstman heeft er zin in! Omdat we verwachten dat het bij een klein aantal deelnemers zal blijven zal ze de taak van gastvrouw en kok combineren.Met een lengte van 20 km. en een gemiddelde breedte van 8 km. kun je op Texel fantastisch paardrijden. Heerlijk bij ondergaande zon over het strand galopperen. Er zijn volop ruiterpaden aangelegd door de duinen en door natuurgebieden.We zijn te gast bij schapenfokbedrijf en boerderij-camping Lindehoeve in Den Hoorn. Het is dus kamperen en wij beseffen dat oktober nu niet bepaald het kampeerseizoen is. Voordeel van het paardrijden in het najaar op Texel is de toestemming om over het strand te mogen rijden en dat er weinig toerisme is waardoor je met de ruim 13.000 bewoners als het ware het eiland deelt. We zijn benieuwd welke bikkels met hun paard gaan zwemmen! Overigens hebben we een gezellige accommodatie tot onze beschikking met een sfeervolle houtkachel waar je overdag en ‘s avonds kunt vertoeven (niet slapen) en waar gekookt en gegeten wordt.Locatie: schapenfokbedrijf en boerderij-camping Linderhoeve
Carlo en Carien  Veeger
Westerweg 32 Den Hoorn
Kok en Gastvrouw: Marga Hingstman.
Prijs per persoon zonder paard: € 115,-
Prijs per persoon met paard in de wei: € 140,-
Prijs per persoon met paard op stal: € 190,-
De bootovertocht is niet inbegrepen bij de prijs!

Voor actuele prijzen, zie de website: https://www.texel.net/nl/naar-texel/boot/ 

Inschrijven via de website.

3-5 november: Instructie weekend met Margreet Bouwmeester
Het instructieweekend Centred riding met Margreet Bouwmeester zit volgeboekt. Maar er staat niemand op de reservelijst. Onze ervaring is dat mensen soms toch af moeten zeggen. Meestal vanwege een blessure bij hunzelf of hun paard. Dus twijfel je nog over het instructie weekend? Stuur ons een mail en als er een plekje vrijkomt laten we dat gelijk weten! Je kan dan beslissen of je mee wilt gaan. Daarom in de VR nogmaals de nadere info opgenomen. De locatie is Stoeterij Willemien in Otterlo, waar we de beschikking hebben over het appartement, de binnenbak en natuurlijk het prachtige bos om een mooie buitenrit te maken. Alle ingrediënten voor een gezellig en leerzaam weekend.Margreet is Centred Riding instructor Level 4, beheerst de Alexander techniek, acupressuur en nog veel meer. Ze is binnen de NVVR een bekende instructeur en heeft ook met het Lustrum een demo gegeven.In de prijs van het weekend voor deelnemers zijn 3 lessen inbegrepen. Margreet zal ook theorie behandelen. Het weekend begint op de vrijdagmiddag met de lessen. Op zaterdagochtend is er weer les. Zaterdagmiddag is er gelegenheid tot een buitenrit en we sluiten het weekend op zondagochtend af met een laatste les. Aangezien we de binnenbak beperkt tot onze beschikking hebben, is er een strak lesrooster waar iedereen zich aan dient te houden.Er is plaats voor 9 deelnemers gezien het beperkte aantal overnachtingsplaatsen voor de deelnemers. Indien er genoeg animo blijkt te zijn kunnen we het aantal deelnemers naar 12 uitbreiden. Echter zullen deze 3 deelnemers dan op een nabij gelegen B&B overnachten.Voor meer informatie over Margreet kun je terecht op haar website: www.alona.nl en voor meer informatie over Stoeterij Willemien op www.stoeterijwillemien.nl.
Gastvrouw: Vanessa Pieters
Kok: Wibo Buma

Prijs per persoon met paard in de wei: € 250,-
Prijs per persoon met paard op stal: € 275,-
Vind je het fijn als jou naam en email adres op de reservelijst staat? Stuur een mail aan Kristianne via meerdaagse@nvvr.info

Gezellige organisatoren en koks gezocht!
Onze vorige oproep voor koks en organisatoren heeft 1 kok opgeleverd. Geweldig! We zoeken ook nog organisatoren, en nog een paar kookliefhebbers is ook fijn.
Ben jij een echte organisator en wil je die kwaliteiten delen met andere leden? Organiseer dan een NVVR weekend! Koken (binnen budget) jouw hobby? Andere laten smullen? Meld je aan voor op de vrijwilligers kok lijst voor een NVVR meerdaagse! Stuur aub een mail aan meerdaagse@NVVR.info

Groet van de meerdaagse commissie
Stacy, Vanessa en Kristianne

NVVR

Aankomende activiteiten

  1. Weekend Caitwickerzand, zit vol!

    1 september - 4 september
  2. Texel weekend 2017

    5 oktober - 8 oktober
  3. Instructieweekend Margreet Bouwmeester 3-5 november 2017

    3 november, 13:00