« Terug

Katwijk strijdt voor betere ruiterpaden

In de gemeente Katwijk is men een burgerinitiatief gestart om méér en betere ruiterpaden in het Katwijkse deel van het Hollands Duin (24 km2 oppervlak) te realiseren. Beheerders als Staatsbosbeheer en Dunea staan met de hakken in het zand: Er zijn nauwelijks ruiterpaden, op een stukje na van nog geen 2 km dat bovendien slecht bereikbaar is. Uiteraard gaat dit een vereniging als de NVVR aan het hart, te meer daar er prachtige dagtochten vanuit Noordwijkerhout naar het zuiden en vanuit Wassenaar naar het noorden mogelijk zijn.
Hoewel de omgeving Katwijk  meer dan 250 paarden telt, geeft de gemeente "geen prioriteit" aan het burgerinitiatief. Nu moeten ruiters via fietspaden en alternatieve weggetjes door bermen proberen het strand te bereiken. Dat komt de veiligheid voor ruiter, paard en andere verkeersdeelnemers zeker niet ten goede.
De NVVR steunt dit burgerinitiatief door haar steun uit te spreken. De inwoners van Katwijk kunnen hun steun betuigen via de Facebooksite, daar kan je alles lezen. Katwijk maakt deel uit van het Hollands Duin, waarin paardrijden van Langervelderslag tot Hoek van Holland mogelijk moet worden volgens het bidbook van de Stichting Hollands Duin. Helaas denken Dunea en Staatsbosbeheer daar heel anders over. https://www.facebook.com/ruitergroengroep.katwijk

 

 

« Terug naar Nieuws

Nieuws archief

Aankomende activiteiten

 1. (ZW) Kerst / Winter Pannenkoeken Strandrit Meijendel

  16 december, 11:00 - 14:00
 2. (Z) Aad Haesakkers Turbohoof Solutions

  12 januari 2019
 3. (NO) Midwinter / Snertrit

  20 januari 2019, 10:00 - 14:00
 4. (NW) Winterse Duinrit 

  20 januari 2019, 11:30 - 15:30
 5. (ZW) ‪EquiCulinair Themamiddag Voeding.

  20 januari 2019, 14:00 - 17:00