Gelderland omarmt NHRP-Kwaliteitskeurmerk

Nadat in November het NHRP (Nederlands Hippisch Recreatie Platform) aankondigde om in 2019 te komen met een kwaliteitskeurmerk voor hippische routestructuren, is er veel gebeurd.

Routebureaus, gemeenten, gebiedsbeheerders en provincies toonden direct veel belangstelling voor het initiatief van de samenwerkende hippische organisaties om de kwaliteit van routestructuren voor recreatierijders te verbeteren.

Gelderland heeft als “De paardenprovincie van Nederland” de primeur om als eerste het kwaliteitskeurmerk te mogen ontvangen.

Het keurmerk zal naar verwachting begin mei 2019 door het NHRP uitgereikt worden aan de gemeenten Winterswijk en Aalten. Momenteel wordt in beide gemeenten gewerkt aan een geheel nieuw hippisch-knooppuntennetwerk. Dat deze primeur gepaard zal gaan met de nodige feestelijkheden mag duidelijk zijn.

Vrijwel direct liet men in Gelderland zien dat ze van aanpakken maar ook van doorpakken houden door de in voorbereiding zijnde routenetwerken, direct te laten voldoen aan de kwaliteitscriteria en te gaan voor het keurmerk

Bron: NHRP

Gelderland omarmt NHRP-Kwaliteitskeurmerk

 • Categorieën
 • Aankomende activiteiten

  1. (Z) Heerlijke WinterRit Someren Heide

   24 februari, 11:00 - 15:00
  2. (NO) Anders Dressuurles (VOL, alleen nog reservelijst)

   2 maart, 13:00 - 17:00
  3. (M) Ruiter en Paard in Dynamische Balans (nog paar plaatsen beschikbaar)

   3 maart, 10:00 - 13:00
  4. (M) Rit Speulderbos ! datum gewijzigd !

   9 maart, 10:30 - 15:00
  5. (Z) Rit Drunense Duinen (VOL)

   10 maart, 10:00 - 14:00